Як готувати глінтвейн, щоб він був корисним для серця ‒ поради дієтолога.


Взимку популярний глінтвейн не тільки зігріває в холодну погоду, але й сприяє зниженню рівня холестерину в крові. За словами британського дієтолога Тайлера Вударда, якщо додати до глінтвейну певні інгредієнти та правильно його приготувати, напій може знизити холестерин на 12%. Токсини, які беруть участь у утворенні тромбів, протидіють поліфеноли та ресвератроли, яких багато в червоному вині. Тепле червоне вино допомагає зменшити ризики серцево-судинних захворювань.
Приготовуючи глінтвейн, до нього додають корицю, мускатний горіх, імбир та мелений червоний перець. Кориця має найвищий антихолестериновий ефект – вона зменшує запалення та набряки. Разом із прянощами, медом, апельсинами та лимонами глінтвейн не тільки покращує самопочуття, але й корисний для здоров'я.
Проте, слід пам'ятати, що глінтвейн – це алкоголь, що містить багато природних цукрів. Тому при надмірному вживанні рівень цукру в крові може сильно підвищитися, а також може підвищитися кров'яний тиск. Щоб глінтвейн був корисним, потрібно обмежитися кількома келихами.
На цьому розділі тексту закінчується.
Читайте також
- Вчені вперше виростили зуби людини у лабораторії
- Академік НАН пояснив, яка катастрофа чекає на природу України
- В українські супермаркети могли потрапити отруєні авокадо: чим небезпечний перуанський фрукт
- Понад 100 тисяч українців скористалися електронною системою, яка замінила МСЕК
- В Україні змінилися правила оплати лікарняних: що важливо знати працівникам
- Був за крок від смерті. Стало відомо, хто відіграв важливу роль у порятунку Папи Римського