Продають у всіх супермаркетах: яку рибу категорично не можна їсти.


Українцям доручено усвідомити, що рибу пангасіус категорично не можна їсти, хоча її продають у всіх магазинах. Про це повідомляє ТСН.
Фахівці з безпеки харчових продуктів особливо застерігають стосовно небезпеки пангасіуса - риби, яка росте в забрудненій річці Меконг у В'єтнамі. Це річка забруднена промисловими стоками, каналізаційними водами та залишками хімічних добрив з полів. Отже, риба, вирощена в таких умовах, потенційно небезпечна для споживання.
Процес виробництва пангасіуса також не дуже екологічний. Рибу заморожують у воді з річки Меконг, що погіршує ситуацію. Також використовуються гормональні препарати для швидкого росту риби, які імпортують з Китаю.
Українці полюбляють пангасіус через його низьку вартість і смак. Але ця риба має велику кількість жирних кислот омега-6, які можуть спричиняти запальні процеси в організмі. Крім того, м'ясо риби може містити залишки антибіотиків і пестицидів, які використовуються для очищення забрудненої води.
Нільський окунь також є небезпечною рибою, оскільки він мешкає у водах з високим вмістом важких металів, зокрема свинцю, який шкідливий для здоров'я людини.
Отже, при виборі риби дуже важливо звертати увагу на умови її вирощування та походження.
Нагадаємо, супермаркети оновили ціни на яйця.
Читайте також
- Різниця у 9 гривень на літрі 95: водіїв вразив розкид цін на АЗС у Київській області
- Кінець квітня принесе похолодання: синоптики попередили про дощі та зниження температури
- В Україні почали скасовувати радянські традиції: що заборонили у Львові і чому це важливо
- Рубль проти долара: як Центральна Азія отримує прибуток – аналіз
- У Фонді гарантування вкладів повідомили, скільки коштів зберігається на рахунках українців
- Зеленський розповів Шапіро про амбіції Путіна, міжнародну коаліцію проти України та США та майбутнє Росії